Acasă Politic Bruxelles: Ministrii NATO discuta despre retragerea din Afganistan

Bruxelles: Ministrii NATO discuta despre retragerea din Afganistan

DISTRIBUIȚI

107578 – 03022012 – O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Viorel Oancea, participă la Reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO, care se desfăşoară la Bruxelles, în zilele de 2 şi 3 februarie. Subiectele abordate, în prima zi a reuniunii, au vizat misiunea NATO/ISAF din Afganistan, respectiv procesul de tranziţie şi post-tranziţie, şi reforma NATO pe cele cinci dimensiuni – reforma agenţiilor, a structurilor de comandă, a managementului resurselor, a Cartierului General şi redimensionarea structurilor implicate în dezvoltarea de capabilităţi. De asemenea, au avut loc dezbateri pe marginea conceptului de Smart Defence şi a modalităţilor de răspuns la noile provocări, în contextul austerităţii financiare, precum şi pe tema apărării antirachetă.

Delegaţia română a avut o întâlnire cu generalul John Allen, comandantul ISAF, în care au fost abordate aspecte privind principalele obiective ale operaţiunii ISAF, evoluţiile din cadrul procesului de tranziţie din Afganistan şi viziunea comandantului forţelor NATO din Afganistan privind transformarea misiunii şi implementarea noului Concept de Forţă de Asistenţă în domeniul Securităţii.

A doua zi a reuniunii, în format extins, state membre şi non-membre NATO contributoare, va fi dedicată operaţiilor NATO din Kosovo şi Afganistan, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.