Acasă Politic Bucuresti: Autoritatile promit reluarea alimentarii cu electricitate in toate localitatile pana sambata

Bucuresti: Autoritatile promit reluarea alimentarii cu electricitate in toate localitatile pana sambata

DISTRIBUIȚI

107938 – 16022012 – Oficiali din industria energetica si ministrul Economiei, Lucian Bode, au prezentat situatia actuala a acestui sector precizand ca prioritara ramane rezolvarea problemelor in localitatile care au ramas fara curent. „Vrem sa punem in functie toate linile electrice. Problema nostra este deblocarea drumurilor, nu lipsa personalului sau a echipamentului”, a declarat, miercuri seara directorul general al Electrica, Ioan Folescu. In acest moment, 10 sate din 3 comune din judetul Buzau nu sunt alimentate deloc cu energie electrica, iar alte 5 comune, sunt alimentate decat partial. Insa Folescu a data asigurari ca aceste defectiuni se vor remedia pana joi. „Vom incerca maine (joi – n.red) un transport cu ajutorul unor elicoptere.

 

In plus, avem deja trimise spre Buzau 5 grupuri electrogene. Pentru sambata, situatiile exceptionale vor fi izolate si vom rezolva toate problemele pana la sfarsitul saptamanii”, a adugat acesta.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a citat din directiva europeana 72, care precizeaza ca se pot reduce exporturile de energie electrica, daca exista o situatia subita de criza. In plus, aceasta tara trebuie sa anunte statele membre cu care au contract de export si Comisia Europeana. 

Directorul general al Transelectrica, Octavian Lohan, a mentionat ca s-a urmat aceasta procedura standard.

„Am decis sa limitam exporturile, pentru a ajuta populatia si a evita situatiile din anii 80, in care ni se spunea sa mai punem o haina pe noi”, a explicat acesta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.