Acasă Politic Bucuresti: Dan Sova: PDL se raportează la institutiile statului ca la propriile...

Bucuresti: Dan Sova: PDL se raportează la institutiile statului ca la propriile feude

DISTRIBUIȚI

108051 – 20022012 – Senatorul PSD Dan Şova a declarat luni că PDL se raportează la instituţiile statului ca la propriile feude, oferind exemplul viceprimarului Capitalei, Mircea Raicu, care a vorbit din sediul PDL în numele Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

            „PDL insistă să arate în fiecare zi, tuturor românilor, faptul că se raportează la instituţiile statului ca la propriile feude. Ultimulul exemplu în acest sens vine din partea viceprimarului Capitalei, domnul Mircea Raicu. Domnia sa probabil nu sesizează faptul că se află în sediul PDL şi vorbeşte liber în numele Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Domnul Raicu se substituie Consiliului general fără să sesizeze că forul legislativ al Capitalei nu este proprietatea PDL. După ce politizarea totală a administraţiei centrale şi locale a devenit o marcă a guvernării PDL, acum, reprezentanţii principalului partid de guvernământ încearcă să se identifice cu instituţiile publice, lansând din sediul de partid solicitări către primarul Sorin Oprescu, care în mod normal ar trebui formulate în cadrul şedinţelor CGMB-ului. USL a atras de fiecare dată atenţia asupra acestor derapaje, devenite constante ale atitudinii şi comportamentului PDL şi o va face în continuare până când cei aflaţi acum la guvernare vor înţelege că ei se află în slujba cetăţeanului şi nu invers.”

            Dan Şova a atras atenţia că PDL lansează apeluri şi solicitări fie către alte instituţii, fie către opoziţie deşi deţine majoritatea atât în Parlament, cât şi în Consiliul General al Capitalei.

            „Această strategie a PDL de a se plânge şi de a lansa apeluri şi solicitări fie către alte instituţii, fie către opoziţie este bine cunoscută la nivelul întregii societăţii româneşti. Aşa cum procedează în Parlament, o fac şi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În ambele instituţii însă au majoritatea şi ar putea adopta orice măsură doresc. În loc să se ocupe de problemele populaţiei, preferă să facă astfel de jocuri politice mărunte. Oamenii i-ar aprecia mai mult dacă şi-ar face treaba, în loc să lanseze atacuri murdare.”

            Senatorul social-democrat i-a reamintit viceprimarului Mircea Raicu că joi, 23 februarie, a fost convocată şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, Dan Şova a solicitat reprezentanţilor PDL să renunţe la ipocrizie şi la atacurile calomnioase la adresa lui Soprin Oprescu.

„Vreau să-i reamintesc viceprimarului Capitalei, domnul Mircea Raicu, un lucru pe care domnia sa îl cunoaşte, dar pe care, probabil, l-a scăpat din vedere atunci când, din sediul de partid, s-a substituit Consiliului General: joi, 23 februarie a.c., a fost convocată şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Ca atare, în numele USL, îi solicit domnului Raicu şi oricărui alt reprezentant al PDL preocupat doar de campania electorală să renunţe la ipocrizie, la mesajul duplicitar şi la atacurile calomnioase la adresa Primarului general Sorin Oprescu.”- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.