Acasă Politic Bucuresti: Puterea a semnat Pactul Fiscal si cheama opozitia sa faca la...

Bucuresti: Puterea a semnat Pactul Fiscal si cheama opozitia sa faca la fel

DISTRIBUIȚI

107929 – 15022012 – Partidele si grupul minoritatilor nationale care compun coalitia de guvernare au semnat, miercuri, protocolul prin care-i cer presedintelui Traian Basescu sa semneze tratatul de stabilitate bugetara convenit de 25 de state UE, cunoscut sub numele de Pactul Fiscal. „De ce am semnat: in primul rand pentru ca el asigura sanatatea bugetului tarii si consolideaza stabilitatea si cresterea economica a Romaniei. In al doilea rand, pentru continuarea politicii fiscale si bugetare din ultimii doi ani si consolidarea drumului bun economic pe care se afla Romania„, a declarat presedintele PDL, Emil Boc dupa ceremonia de semnare a protocolului. Romania inainte de semnare indeplineste aproape toate criteriile: Prin acest tratat se consolideaza credibilitatea

 si prestigiul Romaniei in UE. Rezultatele ne indreptatesc sa afirmam ca Romania isi va consolida pozitia credibila pe care o are in UE si va fi la aceeasi masa de decizie cu cele mai importante tari. Tratul pune economia la adapost de raul pe care il poate face populismul – populismul e trimis in istorie prin ratificarea acestui tratat de catre Romania„, a adaugat presedintele PDL.

El a facut un apel la opozitie sa semneze protocolul, considerand ca ar fi un gest responsabil. „Acest protocole deschis spre semnare si opozitiei. Ar fi cel mai important gest de responsabilitate politica din ultimii 20 de ani, ca intreaga clasa politica sa semneze si sa sustina ratificarea acestui tratat. Ar fi un gest de responsabilitate. E o mana intinsa pe care o adresam opozitiei de a fi parte la acest demers national”, a spus Boc.

„Am semnat acest protocol politic si sustinem ratificarea tratatului in Parlamentul Romaniei. Sunt convins ca si partidele din Opozitie vor semna acest protocol politic. Nu inseamna mai putina suveranitate si pierderi pe plan politic, inseamna integrare(…) De la bun inceput am fost de partea celor care au spus ca trebuie sa fim printre cei care vor adera”, a declarat Kelemen Hunor, presedintele UDMR.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a spus doar ca tratatul e un gest de responsabilitate, care va asigura credibilitate pentru Romania pe pietele internationale.

Liderul grupului minoritatilor, Varujan Pambuccian, a spus si el ca tratatul de stabilitate e bun, insa si ca reprezinta doar un prim pas, care trebuie urmat de altii.

„Acest protocol, abordeaza doar o parte a problemei. Europa si nu doar vor trece in urmatorii ani prin dificultati economice majore si e limpede ca de unii singuri nu avem nicio sansa.

Ne calificam pentru marea majoritate a punctelor din tratat, spre deosebire de multe tari europene. Sper ca va fi urmat de un tratat care are si alte tipuri de remedii. Pentru ce va urma, aceasta haina de vreme rea e obligatorie. Ar fi bine sa fim printre primii semnatari: E absolut obligatoriu sa mergem in aceasta directie, nu vom fi singuri”, a spus Pambuccian. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.