Acasă Politic Bucuresti: Se mai gandeste cineva si la animale

Bucuresti: Se mai gandeste cineva si la animale

DISTRIBUIȚI

107917 – 15022012 – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a luat iniţiativa de a colecta furaje pentru animalele din exploataţiile agricole care sunt izolate din cauza căderilor masive de zăpadă din ultima perioadă. De asemenea, au fost colectate şi alimente pentru populaţia din aceste zone, aflată în dificultate, potrivit unui anunţ al ministerului.

Până în prezent au fost colectate cereale, fân, cartofi sau alimente pentru populaţie, din judeţele din nord-estul ţării (Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ). Astfel, s-au strâns 92 tone de furaje (30 tone de cereale, 3 tone tărâţe, 35 tone fân, 24 tone de cartofi) şi 13 tone de alimente diverse, care sunt direcţionate spre judeţul Vrancea, de unde vor fi gestionate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Direcţiei Agricole Judeţene Vrancea.

În acelaşi timp, către judeţul Buzău sunt în curs de afluire 30 tone de cereale colectate din judeţele Braşov, Dâmboviţa şi Prahova, în aceleaşi condiţii. Totodată, mari societăţi agricole s-au alăturat acestei iniţiative, distribuind direct aproximativ 100 tone de alimente, furaje şi combustibil.

Acţiunea este în curs de desfăşurare şi va fi continuată prin colectarea şi transportul unor noi cantităţi către cetăţenii aflaţi în zonele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, în funcţie de solicitări. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.