Acasă Politic Bucureşti: Apa Nova în alertă!

Bucureşti: Apa Nova în alertă!

DISTRIBUIȚI

108013 – 19022012 – In vederea combaterii eficiente a efectelor topirii rapide a zapezii, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat sâmbătă Apa Nova si responsabililor din primarie, in cadrul comandamentului de iarna, sa intervina cu prioritate pe strazile fara retele de apa si canal. “Nu vreau sa producem isterie, dar, pentru ca de luni incepe o usoara crestere a temperaturilor, vreau ca toata lumea sa fie pregatita. Avem un plan de actiune cu cei de la Apa Nova si vreau sa va rog ca urgenta dumneavoastra sa o reprezinte strazile fara canalizare. In primul rand, de aici vreau sa fie adunata si transportata zapada”, a aratat Sorin Oprescu. De asemenea, edilul-sef a cerut RATB sa adune si sa transporte zapada de pe refugii si, impreuna cu RADET

 si operatorii de salubritate, sa acorde sprijin Apa Nova, la eliberarea gurilor de scurgere. Acesta a mai spus ca Ministerul Mediului si-a dat acordul pentru depozitarea zapezii in lacurile din parcuri, care sunt golite, si, de asemenea, a fost incheiat un protocol pentru un teren privat de rezerva, care va fi folosit in cazul in care locurile de depozitare existente vor fi supraaglomerate.

Totodata, Oprescu a solicitat Administratiei Strazilor si directiilor responsabile din Primaria Capitalei sa ia legatura cu toate companiile care detin pompe de vidanjare, astfel incat, in momentul in care temperaturile cresc, sa fie cat mai multe utilaje care sa degajeze acumularile de apa. Sorin Oprescu a facut apel si catre primarii de sector sa intervina pe strazile din administrarea lor.

Conform planului de actiune ApaNova, pentru rezolvarea operativă a eventualelor situaţii ce se vor produce ca urmare a topirii accelerate a zăpezii, se va interveni cu toate utilajele şi echipamentele din dotare (22 autocurăţitoare, 128 motopompe, 25 buldoexcavatoare, 32 autobasculate, 193 autoutilitare de intervenţie, un excavator-aspirator de mare capacitate).
Echipele de intervenţie s-au reorganizat astfel încât, în funcţie de necesităţi, se va lucra la capacitate maximă, în două sau trei schimburi. Pentru fiecare sector al Capitalei se vor instaura „patrule de apă” care vor inspecta străzile şi care vor comunica dispeceratelor necesarul de mijloace tehnice şi umane. Nivelul apei din caseta de apă uzată este monitorizat zilnic în secţiunile IDM, Eroilor, Mărăşeşti, Camera de Comert, Timpuri Noi, Nicolae Grigorescu, Glina pentru a lua din timp măsurile necesare ce se impun în vederea evitării intrării casetei sub presiune. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.