Acasă Politic Bucureşti: Iarna extremă face prăpăd în continuare în România

Bucureşti: Iarna extremă face prăpăd în continuare în România

DISTRIBUIȚI

Şefii de arme din M.A.I. au fost trimişi în teren 107775 – 10022012 –  Iarna extremă continuă să pună mari probleme în multe zone ale ţării, situaţia fiind în continuare dramatică în judeţul Buzău, la Săgeata şi Vadu Paşii. Munţii de zăpadă acoperă în continuare acoperişurile caselor, cablurile electrice au fost smulse de viscol, mii de oameni fiind blocaţi în case. În judeţul Buzau, 32 de sate din 20 de comune sunt blocate, zăpada izolând peste 23.000 de persoane. Problema majoră este că aici alimentele sunt pe terminate, iar magazinele nu mai sunt aprovizionate. Autorităţile din zonă speră să reuşească să deblocheze drumurile, pompierii şi jandarmii fiind permanent în misiune pentru a le duce alimente oamenilor. Trei elicoptere ale Armatei au decolat, vineri dimineaţa,

din Bucureşti, pentru a prelua mai multe persoane cu probleme de sănătate din localităţi buzoiene şi a le transporta la unităţi medicale apropiate.

Situaţia este critică şi în Insula Mare a Brăilei, aici oamenii fiind blocaţi de mai bine de două săptămâni, iar magazinele alimentare au rămas cu rafturile goale. Localnicii au primit ajutor din partea Armatei, care a trimis doua elicoptere cu hrană.

 

Autorităţile fac faţă cu greu şi din cauza lipsei utilajelor de deszăpezit şi, de multe ori, din cauza lipsei coerenţei în acţiuni.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a dispus ca secretarul de Stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestorul de poliţie Ioan Dascălu, precum şi adjuncţii inspectorilor generali ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române să se deplaseze, în regim de urgenţă, în judeţul Buzău, pentru a coordona, din teren, acţiunile de limitare a efectelor fenomenelor meteo nefavorabile din această zonăwww.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.