Acasă Politic Dupa 20 de zile de greva, la Electrolux a fost reluata activitatea

Dupa 20 de zile de greva, la Electrolux a fost reluata activitatea

DISTRIBUIȚI

108080 – 21022012 – Sindicalistii şi lucrătorii de la Electrolux au reluat, marţi, activitatea de producţie, dupa 20 de zile, de grevă.. În urma negocierilor purtate între sindicat şi patronat, greviştii au obţinut circa 80-85% dintre solicitările avute la începutul grevei, printre care cele mai importante ar fi creşterile salariale, salariile compensatorii, şi multe din bonusurile pe care angajaţii le aveau anul trecut, potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa.

Lucratorii de la Electrolux au acceptat ultima ofertă făcută de conducerea fabricii, astfel că după 20 de zile, greva a luat sfârşit. Oferta conducerii fabricii, care a fost acceptată de lucratori prevede o creştere salarială de 120 de lei de la 1 ianuarie, plătită retroactiv, la care mai este adăugat şi sporul de fidelitate (vechiul spor de vechime) care poate ajunge şi până la 25% din salariul de încadrare. De asemenea, lucratorii care vor fi disponibilizaţi vor primi câte un salariu pentru fiecare an lucrat în fabrică. Adică, dacă a lucrat 10 ani va primi, în compensare, 10 salarii în care sunt incluse şi sporurile de fidelitate.

La acestea se mai adaugă tichetele de masă, bonus de sfârşit de an (110% din salariu+sporul de fidelitate), opt lei pentru transport în zilele de sâmbătă şi duminică, un bonus de 50% din salariu atunci când un angajat ajunge la 25 de ani de muncă în fabrică. Totodată, rămân în vigoare toate sporurile individuale la condiţiile de muncă, fondul de 2% pe fondul de salarii acordat potrivit Codului Fiscal, fondul de promovare, iar orele suplimentare vor fi plătite cu 175% de luni până sâmbătă şi cu 250% în zilele de duminică şi sărbătorile legale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.