Acasă Politic Giurgiu: 18 tiruri cu marfa pentru firme-fantoma, retinute in vama la Giurgiu

Giurgiu: 18 tiruri cu marfa pentru firme-fantoma, retinute in vama la Giurgiu

DISTRIBUIȚI

108150 – 23022012 – În vederea combaterii contrabandei şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră desfăşoara acţiuni de verificare amănunţită, în baza analizelor de risc, a transporturilor de mărfuri care tranzitează punctele de trecere a frontierei. Verificările au ca principale obiective: depistarea transporturilor de marfă fără documente legale sau cu nereguli în documente, identificarea societăţilor comerciale care efectueaza operaţiuni de import-export fără a respecta prevederile legale, prevenirea şi combaterea contrabandei cu bunuri de larg consum şi produse accizabile. În cadrul acestor acţiuni, Poliţia de Frontieră Română cooperează cu toate instituţiile statului cu atribuţii în acest domeniu.

În ultimele 24 de ore, doar în punctul de trecere a frontierei Giurgiu, la intrarea în ţară, au fost identificate 18 autocamioane încărcate cu legume sau produse alimentare despre care există suspiciuni că urmau să ajungă în depozitele unor societaţi de tip “fantomă”, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, în cooperare cu Poliţia Româna şi Garda Financiară.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, în cooperare cu autorităţile de frontieră bulgare de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, au fost depistaţi patru migranţi ascunşi într-un autocamion aflat sub sigiliu vamal, care venea din Grecia şi urma să tranziteze România.

Pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, pe culoarele destinate verificării automarfarelor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

În principalele puncte de trecere a frontierei au fost detaşaţi ofiţeri specializaţi din cadrul Direcţiei de Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei-I.G.P.F. în vederea sprijinirii poliţiştilor de frontieră care efectuează controlul documentelor.

            Totodată, punctele de trecere a frontierei destinate transportului de mărfuri au fost dotate cu echipamente suplimentare de control, în vederea reducerii timpilor de aşteptare.

Măsurile ferme întreprinse de Poliţia de Frontieră Română în toate zonele de competenţă au drept scop asigurarea respectării, de către toţi participantii la traficul transfrontalier, a legislaţiei interne şi internaţionale în vigoare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.