Acasă Politic Bucuresti: Avocat bucurestean trimis in judecata pentru trafic de influenta

Bucuresti: Avocat bucurestean trimis in judecata pentru trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

109057 – 27032012Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a avocatului Eugen Alexandru Radu, din cadrul Baroului Bucureşti, în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, şi a lui Nicuşor-Dorin Banea, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, pentru instigare la infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada februarie – martie 2012, la solicitarea lui Banea, avocatul Radu, susţinând că are influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, a pretins de la un denunţător 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii respectivi şi pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa denunţătorului de la 15 ani închisoare la 6 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri. Suma de 100.000 de euro urma să fie împărţită între Radu şi Banea.

La data de 8 martie 2012, avocatul a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 70.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi. Cu această ocazie, procurorii au efectuat constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 29 martie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a avocatului pentru 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.