Acasă Politic Bucuresti : Carmen Moldovan (PSD): Padurile Romaniei dispar, iar Guvernul se multumeste...

Bucuresti : Carmen Moldovan (PSD): Padurile Romaniei dispar, iar Guvernul se multumeste sa dea vina pe altii

DISTRIBUIȚI

109111 – 29032012 – Carmen Moldovan, preşedinta Forumului Naţional al Ecologiştilor (FNE) din PSD, atrage atenţia asupra ritmului alarmant al defrişărilor ilegale din România şi condamnă pasivitatea cu care autorităţile tratează problema. “Studiul lansat recent de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis arată ca tăierile ilegale de paduri au avut un prejudiciu total estimat de peste 24 milioane lei pentru perioada 2009-2010. Cu toate acestea, potrivit datelor Ecopolis, doar 34 de hoţi de lemn au primit pedepse cu inchisoarea cu executare, din totalul de 7.168 dosare penale. In România furtul de lemn şi defrişarea ilegala sunt, practic, tolerate de instituţiile statului!”, subliniază Carmen Moldovan.

 

            Deputata PSD consideră ca vinovăţia pentru această situaţie aparţine in primul rând instituţiilor de mediu, care nu au făcut din protejarea pădurilor o problemă de importanţă naţională. Mai mult, infracţiunile silvice nu sunt pedepsite suficient de sever, astfel incât hoţia şi distrugerea pădurilor sunt chiar incurajate, din moment ce nu funcţionează teama de sancţiuni.

            „Defrişarea necontrolată a fondului forestier în ultimii ani este girată de autorităţi şi în acelaşi timp nesancţionată. Dacă se continuă în acest ritm, România riscă să rămână în curând fără păduri. Ministrul Mediului nu are niciun drept sa arate cu degetul către alte institutii sau să se plângă de calitatea ori neaplicarea legilor, din moment ce face parte dintr-un guvern sprijinit de o coaliţie ce a avut posibilitatea, in aceşti ani, să aducă toate modificările instituţionale sau legislative pe care le-a dorit! Câtă vreme se numeşte Ministerul Mediului şi Pădurilor, este principalul reponsabil pentru starea pădurilor din această ţară!”, arată deputatul PSD. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.