Acasă Politic Bucuresti: Premierul îi invaţă pe politicieni cum funcţionează democraţia

Bucuresti: Premierul îi invaţă pe politicieni cum funcţionează democraţia

DISTRIBUIȚI

Învăţământ nu doar în maghiară, ci şi în germană108670 – 13032012 – La începutul şedinţei de guvern de marţi, 13 martie, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a făcut ordine în interventiile si presiunile exercitate de politicieni, în ultimele zile, pe marginea înfiintării unei sectii de limbă maghiară exclusiv la Facultatea de Medicină din Târgu Mures. Ungureanu a declarat la începutul sedintei de guvern că solutia este una tehnică si că va tine cont de câteva principii fundamentale si de faptul că guvernul este unul politic, condus însă de un premier independent.”În momentul în care partidele ajung la un punct de vedere comun pe chestiunea rezolvării situaţiei de la UMF Târgu Mureş, Guvernul reactionează în functie de punctul de vedere comun al coalitiei.

La acesta s-a ajuns ieri, luni. Punctul de vedere comun este însusit de guvern, pentru că e un guvern politic condus de un premier independent. De aici încolo se ajunge la solutia tehnică posibilă. S-a ajuns la o solutie tehnică posibilă, care, în opinia noastră, trebuie să respecte legea învătământului, principiile autonomiei universitare, multiculturalitatea”, a subliniat premierul, exprimându-si încrederea că solutia care va fi adoptată de guvern ”să închidă definitiv chestiunea”.

 

Premierul s-a arătat preocupat de situatia studentilor, beneficiarii directi ai procesului de învătământ, care nu trebuie să poată reprosa ceva sistemului de educatie. „Ei reprezintă motivul pentru care exista universităti în orice tară civilizată din lume. Grija acestui Cabinet este ca diplomele să fie recunoscute legal, în asa fel încât cariera lor să îsi poată urma cursul netulburată”, a afirmat premierul, precizând că în noaptea precedentă a discutat cu liderul studentilor din Târgu Mures, pentru a-i afla opinia în legătură cu situatia creată.

De asemenea, Ungureanu a afirmat că propunerea vicepremierului Marko Bela va fi discutată în primă lectură si că va pusă în dezbatere publică potrivit legii. Totodată, Ungureanu a mai spus că opinia sa este ar trebui înfiinţată şi o linie de studiu în limba germană, nu doar în limba maghiară, acesta fiind un demers cu adevărat european si cu respect pentru multiculturalitate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.