Acasă Politic Bucuresti: Schimbari la conducerea CNADR

Bucuresti: Schimbari la conducerea CNADR

DISTRIBUIȚI

108671 – 13032012 – Şefa Companiei Nationale de Autostrăzi si Drumuri Nationale (CNADNR), Daniela Aureliana Drăghia, ar putea fi schimbată astăzi din functie, din cauza drumurilor blocate de zăpadă, transmit televiziunile de stiri. Daniela Aureliana Drăghia a fost numită în functie în urmă cu aproximativ un an, după ce fostul director general al CNADNR, Liviu Costache, a fost schimbat de ministrul Transporturilor si Infrastructurii de atunci, Anca Boagiu. Liviu Costache a fost demis pe 15 martie 2011.

Motivele oficiale ale demiterii au fost blocarea nejustificată a unor proiecte si managementul defectuos. Decizia de schimbare a sefului CNADNR a fost luată de Anca Boagiu după declaratiile hazardate făcute Costache în cu privire la finalizarea lucrărilor la Autostrada Soarelui, dar si la contructia unei autostrăzi pe ruta Constanta-Mangalia.

Un raport al Curtii de Conturi pe 2010 arată nereguli în valoare de 7,6 milioane de lei la CNADNR si la directiile regionale de drumuri si poduri.

Printre problemele semnalate de Curtea de Conturi se număra si necalcularea si neretinerea de către CNADNR a penalitătilor de întârziere datorate de către un constructor, desi acesta a înregistrat întârzieri în realizarea lucrărilor de constructii fată de termenul de finalizare prevăzut în contract.

În plus, CNADNR a utilizat în mod ilegal suma de 7.618.000 lei, ce reprezintă împrumuturi externe. Curtea de Conturi recomandă recuperarea de urgentă a acestor bani, obtinuti prin moduri ilicite. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.