Acasă Politic Bucuresti: Protestatarii impotriva intelegerii cu compania Chevron au fost ridicati de jandarmi

Bucuresti: Protestatarii impotriva intelegerii cu compania Chevron au fost ridicati de jandarmi

DISTRIBUIȚI

108492 – 07032012 – Mai multe persoane care au protestat, marti, in fata Ministerului Economiei fata de exploatarea gazelor de sist, de catre compania americana Chevron au fost ridicate de jandarmi si bagate in duba. Printre persoanele ridicate s-a numarat si printesa Brianna Caradja.

„Am fost ridicati in aceeasi zi de trei ori. Felul in care au procedat este unul incredibil. Motivarea ramane ca nu aveam voie sa protestam fara aprobare, ceea ce este o ineptie, deoarece protestul pasnic este un drept al romanului”, a declarat Caradja, potrivit Antena 3.

Brianna Caradja si restul manifestantilor au fost ridicati de jandarmi, de trei ori, si transportati cu duba la Politie.

„A aparut jandarmeria, cu trei dube, dupa care am auzit somatiile fara rost: Mai aveti cinci momente sa parasiti locul. Nu am inteles, in timp, ce inseamna aceste momente. Apoi au blocat trotuarul si ne-au spus ‘dispersati-va’. Nu aveam cum, era cordonul de jandarmi, asa ca am fost invitati sa intram in duba. Eu am refuzat sa dau vreo declaratie”, a povestit Brianna Caradja la Romania TV.

Jandarmii l-au luat si pe Claudiu Craciun, lectorul universitar care-a tinut un discurs in Parlamentul European.

Printesa si alte zeci de persoane au protestat, marti dupa-amiza, fata de o intalnire a premierului Mihai Razvan Ungureanu cu reprezentantii companiei petroliere Chevron, care vrea sa exploateze resursele de gaze de sist din Romania. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.