Acasă Politic Romania isi retrage personalul ambasadei din Siria

Romania isi retrage personalul ambasadei din Siria

DISTRIBUIȚI

108959 – 23032012 – Ministerul Afacerilor Externe a hotarat retragerea personalului auxiliar si a membrilor de familie din cadrul Ambasadei Romaniei la Damasc. “De asemenea, vrem sa reiteram recomandarea adresata cetatenilor romani care se afla pe teritoriul sirian, sa-l paraseasca cat mai curand posibil prin mijloacele comerciale de transport inca operationale (aeriene, navale si terestre)”, se arata intr-un comunicat al MAE. In plus, diplomatii vor ramane in aceasta tara, pentru a veni in ajutor sirienilor care au nevoie. Purtatorul de cuvant al MAE, Doris Mircea, a spus ca pana in acest moment s-au inregistrat la ambasada Romaniei din Damasc aproximativ 250 de familii. „Ambasada Romaniei in Siria a ajutat la repatrierea a 62 de romani si, desi suntem constienti ca sunt mult mai multi conationali, ii rugam pe toti sa vina si sa se inregistreze. De asemenea, e foarte important sa ne contacteze daca au nevoie de asistenta consulara”, a spus Doris Mircea.

Actiunile de reprimare si confruntarile armate continua in Siria, in pofida apelului Natiunilor Unite adresat tuturor partilor de instituire a unui armistitiu zilnic de cateva ore.

Zeci de persoane au fost ucise in confruntarile de joi, in timp ce bilantul violentelor care dureaza de un an a ajuns, conform estimarilor ONU, la 8.000

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.