Acasă Politic Strasbourg: 1,6 milioane de euro ajutor pentru muncitorii disponibilizati din Spania

Strasbourg: 1,6 milioane de euro ajutor pentru muncitorii disponibilizati din Spania

DISTRIBUIȚI

108960 – 23032012 – Comisia de Buget din cadrul Parlamentului European a aprobat, pe 21 martie 2012, alocarea a 1.6 milioane de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare – FEAG (European Globalisation Adjustment Fund) pentru sprijinul muncitorilor disponibilizaţi din Spania

Sprijinul financiar va ajuta 1.138 muncitori din cadrul a 513 întreprinderi mici şi mijlocii de construcţii din Valencia, disponibilizaţi ca urmare a recesiunii economice. 1.6 milioane de euro din FEAG vor fi folosiţi pentru programe de formare şi pentru suplimentarea veniturilor muncitorilor disponibilizaţi, pe durata căutării unor noi locuri de muncă.

În urma aprobării Comisiei de Buget, urmează ca pachetul de sprijin financiar să fie votat în şedinţa plenară a Parlamentului European şi să fie aprobat de Consilul Uniunii Europene. Un acord al Europarlamentarilor şi al Miniştrilor UE este preconizat pentru sfârşitul lunii martie 2012.

Fondul European de Ajustare la Globalizare a fost creat pentru a oferi sprijin suplimentar lucrătorilor concediati ca urmare a schimbărilor structurale majore în comertul mondial, generate de globalizare sau de criza economică, si pentru a-i ajuta să se reintegreze pe piata fortei de muncă, prin furnizarea de cursuri de instruire şi asistenţă în căutarea unui nou loc de muncă. Plafonul anual al FEAG este de 500 de milioane euro.

În ultimii doi ani, Fondul European de Ajustare la Globalizare a ajutat 45.000 de oameni în a-şi găsi noi locuri de muncă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.