Acasă Politic Bucuresti: Opozitia pregateste doua motiuni pentru dupa Pasti

Bucuresti: Opozitia pregateste doua motiuni pentru dupa Pasti

DISTRIBUIȚI

109204 – 02042012 – Presedintele PNL, Crin Antonescu, acuza Guvernul Romaniei si pe premierul Ungureanu ca nu a anuntat opinia publica in privinta privatizarii CupruMin si a unui pachet de actiuni la Transelectrica.

„PNL isi exprima indignarea fata de modul in care primul ministru si Guvernul Romaniei decid o tema de asemenea importanta cum e tema resurselor naturale ale acestei tari. Nu discut contextul si oportunitatea deciziilor luate in cazul cuprului, Transelectrica, gazelor de sist, desi sunt foarte multe semne de intrebare”, a declarat Antonescu luni, intr-o conferinta de presa.

„Ce e strigator la cer si inacceptabil e ca asemenea decizii cu importanta strategica, legate de patrimoniul national, cu consecinte asupra a ce se numeste interesul national sa fie luate intr-o totala lipsa de transparenta. Nu doar ca nu a existat discutie publica, o consultare a cuiva, dar nici macar o informare oficiala, cum se cuvine, in legatura cu decizii ale Guvernului. Nu stiu cum e obisnuit domnul Mihai Razvan Ungureanu sa lucreze, cum a lucrat. Nu mi-e foarte clar cine l-a pus presedinte al Romaniei, probabil Traian Basescu, nici nu mai sunt atat de sigur. Sunt sigur ca intr-o tara care doreste sa ramana democratica domnul Mihai Razvan Ungureanu nu poate proceda ca in alte tari. Are obligatia de a informa opinia publica in legatura cu decizii de asemenea importanta”, a completat Antonescu.

Crin Antonescu a precizat ca, dupa Pasti, USL va depune doua motiuni impotriva guvernului Ungureanu – una de cenzura pe tema UMF Targu Mures, alta simpla pe tema privatizarilor, la Senat.

„Avem anuntata o motiune de cenzura impotriva altei decizii extrem de grave – descompunerea Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures cum a existat ea pana acum. Motiunea de cenzura care are acest subiect va fi depusa si dezbatuta dupa Pasti. Cu al doilea subiect, cerem hotarat primului ministru sa dea explicatii publice pertinente asupra deciziilor pe care le-a luat – va face obiectul unei motiuni simple, probabil in Senat”, a mai precizat Antonescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.