Acasă Politic Bucuresti: Pedeapsa cu moartea, motivul excuderii lui Preda

Bucuresti: Pedeapsa cu moartea, motivul excuderii lui Preda

DISTRIBUIȚI

109285 – 05042012 – Europarlamentarul Cristian Preda crede ca a fost dat afara din PDL din cauza ca Silviu Prigoana s-a declarat de acord cu introducerea pedepsei cu moartea, iar el s-a opus.„Toata lumea a uitat de unde a plecat totul. Inainte sa fie desemnat candidatul PDL, Prigoana a spus ca ar fi favorabil pedepsei cu moartea. Atunci am spus ca Romania, membra a Consiliului Europei, nu poate introduce pedeapsa cu moartea, sunt conventii internationale care ne impiedica sa facem acest lucru. Ulterior, Prigoana a facut un pas inapoi si a nuantat declaratia, dar a spus ca o sa candideze din partea PDL doar daca eu o sa fiu exclus din partid. Asta a fost motivul. Este un angajament al Romaniei peste care nu se poate trece.

S-a ajuns la situatia in care, desi aveam dreptate in ce spuneam, am devenit adversarul care trebuie pedepsit”, a explicat Cristian Preda, miercuri seara, la Antena 3.

Intrebat daca si-a inmuiat tonul si daca regreta ceva din ceea a spus la adresa PDL dupa ce a fost exclus, eurodeputatul a accentuat ca nu regreta nimic: „N-am inmuiat tonul. Eu nu cred ca am comis vreodata excese de limbaj, nu regret nimic. La televiziuni, care sunt mereu pe fuga, poate ca am folosit expresii care nu acopereau intreaga fateta sau toate fatetele realitatii si poate trebuia sa acopar mai bine”.

„O sa ma adresez BPN al PDL pentru a fi ascultat, voi solicita colegilor mei sa ma asculte, pentru a lamuri niste lucruri care au condus la situatia in care ne aflam astazi. Eu nu vreau sa pozez intr-o victima, voi cere o intalnire si apoi voi trage concluziile. Asemenea situatii ma fac sa-mi pun niste intrebari – ce cauta intelectualii in politica, unde am gresit, cum sa ma clasez sa arat ca s-a gresit? Eu n-as vrea ca vreunul dintre colegii mei sa se simta vinovat. Am inteles incurcatura in care s-au aflat”, a adaugat europarlamentarul PDL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.