Acasă Politic Judecător roman ales un cadrul Tribunalului de Dispute al ONU

Judecător roman ales un cadrul Tribunalului de Dispute al ONU

DISTRIBUIȚI

109558 – 18042012 – Alessandra Giusepina Greceanu a fost aleasă, pe 16 aprilie 2012, la New York, ca judecător “ad-litem”  al Tribunalului de Dispute al ONU / UNDT, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Candidatul României a fost preselectat de către Consiliul Intern de Justiţie al ONU, în baza interviurilor şi probelor scrise desfăşurate la Haga în 2011, fiind recomandat votului Adunării Generale a ONU, împreună cu alţi candidaţi, la alegerile din 16 aprilie 2012.

România a câştigat alegerile la o diferenţa semnificativă de voturi faţă de contracandidat (de cetăţenie canadiană), în urma demersurilor diplomatice desfăşurate de MAE prin întreaga reţea de misiuni diplomatice, atât pe paliere bilaterale, precum şi regionale şi multilaterale.

Noul succes al României atestă aprecierea de care se bucură statul român în mediul diplomatic din cadrul ONU şi contribuie la valorizarea corespunzătoare a expertizei juridice româneşti în plan internaţional.

Prin rezoluţia 62/228 – “Administrarea justiţiei la ONU”, Adunarea Generală a decis crearea Tribunalului de Dispute al ONU / UNDT şi a Tribunalului de Apel al ONU / UNAT. Cele două tribunale au devenit operaţionale la 1 iulie 2009.

Mandatele de judecător ad-litem presupun un statut deosebit faţă de cel al celorlalţi judecători ai Tribunalului de Dispute, care îndeplinesc mandate cu normă întreagă sau cu jumătate de normă. Judecătorii ad-litem participă, în baza solicitărilor Tribunalului de Dispute al ONU, la judecarea anumitor speţe, în complete speciale de judecată. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.