Acasă Politic Bucuresti: Medicamentele vor fi prescrise pe reteta electronica

Bucuresti: Medicamentele vor fi prescrise pe reteta electronica

DISTRIBUIȚI

110473 – 25052012- Preşedintele interimar CNAS, Dorin Ionescu, a declarat că reţeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, iar de la 1 iunie va funcţiona experimental, în paralel cu cea tipizată. Ionescu a explicat că după completarea reţetei de către medicul de familie, aceasta va pleca către farmacii şi pacientul va merge cu buletinul la farmacie pentru a ridica reţeta. Dacă pacientul nu va găsi toate medicamentele, reţeta va rămâne deschisă, iar atunci când va fi eliberată în totalitate pacientul va semna un formular printat de către farmacist..

Noul sistem va fi avantajos şi pentru medic, şi pentru pacient. Se va elimina hârţogăraia, dar şi frauda din sistem, pentru că doctorii nu vor mai putea prescrie reţete fictive pentru morţi sau pacienţi care nici nu le-au trecut pragul.Nu va exista o reţetă propriu-zisă, ci un fişier electronic în care vor fi stocate denumirile medicamentelor.

În momentul în care vor fi livrate cardurile de sănătate (până la sfârşitul anului), nu va mai fi nevoie nici de actul de identitate.

Pentru a pune în aplicare acest sistem, doctorii au nevoie de un calculator, de softuri speciale şi de o semnătură electronică, “pe care mulţi le deţin deja”, după cum spune oficialul CNAS. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.