Acasă Politic Bucuresti: Noaptea Muzeelor la “Gradina cu suflete a Baronului Bellu”

Bucuresti: Noaptea Muzeelor la “Gradina cu suflete a Baronului Bellu”

DISTRIBUIȚI

110276 – 18052012Cu ocazia celei de-a VIII-a editii a Noptii Europene a Muzeelor, la cimitirul Bellu, cunoscut si sub denumirea de “Gradina cu suflete a Baronului Bellu”, va avea loc sambata, 19 mai 2012, intre orele 19.00 si 24,00, comemorarea centenarelor a doua dintre cele mai mari personalitati ale culturii romanesti: arhitectul Ion Mincu si dramaturgul Ion Luca Caragiale.

In cadrul evenimentului de sambata seara, vor fi depuse coroane de flori, va fi sfintita o troita, vor putea fi vizionate doua expozitii si proiectii despre cei doi oameni de cultura, iar ghizi voluntari vor conduce publicul spre unele din monumentele de arta semnificative ale muzeului Bellu.

Evenimentul este coordonat de regizoarea Alice Barb si realizat in parteneriat cu Valoarea de necontestat a cimitirului Bellu este recunoscuta atat la nivel national prin declararea acesteia “ansamblu-monument istoric” cat si la nivel european prin acceptarea ca membru cu drept de vot si, incepand cu 2011, ca unul din cei sapte membri ai Comitetului Director, in “Association of Significant Cemeteries in Europe”.

La editia de anum trecut a Noptii Europene a Muzeelor, peste 13.000 de vizitatori au trecut portile cimitirului Bellu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.