Acasă Politic Bucuresti: Vamesi retinuti de procurorii anticoruptie la Bucuresti

Bucuresti: Vamesi retinuti de procurorii anticoruptie la Bucuresti

DISTRIBUIȚI

110282 – 18052012– Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti au început urmărirea penală faţă de Oliwer Ghirişan şi Victor Laurenţiu Stănescu, vameşi în cadrul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor: în ziua de 16 mai 2012 Ghirişan şi Stănescu, în calitate de vameşi în cadrul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Serviciul Supraveghere Fiscală şi Coordonare Echipe Mobile, au pretins unui denunţător (persoana fizica autorizată care comercializează produse energetice accizabile) suma de 7.000 lei, iar la data de 17 mai 2012, în urma negocierilor purtate cu privire la cuantumul sumei, au primit de la acesta suma de 5.000 lei, pentru ca în schimb să nu consemneze în procesul verbal o serie de nereguli constatate cu ocazia unui control inopinat, nereguli care ar fi atras sancţionarea cu amendă contravenţională între 20.000 lei şi 100.000 lei, confiscarea încasărilor pe o durată de 20 de zile şi chiar suspendarea temporară a activităţii firmei denunţătorului.

La data de 17 mai 2012, la primirea de către cei doi vamesi a sumei de 5.000 lei, procurorii au constatar infracţiunea in flagrant.

Pe 17 mai 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi vameşi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.