Acasă Politic Satu Mare: Inspector de la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, dat...

Satu Mare: Inspector de la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, dat pe mana DNA

DISTRIBUIȚI

110325 – 21052012 – Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor şi indicii referitoare la posibila săvârşire de către Trăian Octavian Moroz, inspector asistent în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Satu Mare, a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

Potrivit ANI, Trăian Octavian Moroz, inspector asistent în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 ianuarie 2007-27 octombrie 2011, deoarece a desfăşurat prin S.C. Prestige MT S.R.L., societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat, programe de instruire privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă pentru personalul unităţilor în cadrul cărora acesta a derulat – conform atribuţiilor de serviciu – activităţi de monitorizare şi de control, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94 şi art. 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Trăian Octavian Moroz exercită, începând cu data de 1 noiembrie 2000, funcţia de inspector asistent în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Satu Mare.

Trăian Octavian Moroz a deţinut, în perioada 18 noiembrie 1992 – 12 august 2003, funcţia de administrator, iar, în perioada 18 moiembrie 1992 – 27 octombrie 2011, calitatea de asociat în cadrul S.C. Prestige MT S.R.L.

Începând cu data de 4 decembrie 2006, S.C. Prestige MT S.R.L. a fost autorizată să desfăşoare programe de instruire privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă. În perioada 2007 – 2011, au beneficiat de cursurile de instruire organizate de către S.C. Prestige MT S.R.L. un număr de  4.252 persoane.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit prevederilor art. 94 şi art. 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, ”funcţionarii publici (…) pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public (…), potrivit fişei postului” iar, ”funcţionarii publici care, în exercitarea funcţiei publice, au desfăşurat activităţi de monitorizare şi control cu privire la societăţi comerciale sau alte unităţi cu scop lucrativ (…) nu pot să-şi desfăşoare activitatea şi nu pot acorda consultanţă de specialitate la aceste societăţi timp de 3 ani după ieşirea din corpul funcţionarilor publici”.

ANI a desoperit şi indicii referitoare la posibila săvârşire de către Trăian Octavian Moroz, inspector asistent în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Satu Mare, a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie, deoarece, în calitate de funcţionar public cu atribuţii de control, s-a folosit de informaţiile deţinute în virtutea prerogativelor funcţiei, informaţii confidenţiale obţinute în urma desfăşurării  activităţii de control la societăţi comerciale unde există personal care trebuie să beneficieze obligatoriu, conform prevederilor legale, de cursuri de igienă.

Mai mult, prin intermediul activităţilor de control efectuate, Trăian Octavian Moroz a avut posibilitatea de a face în mod direct publicitate S.C. Prestige MT S.R.L., societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat.

            Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către  Trăian Octavian Moroz, a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupţie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.