Acasă Politic Bucuresti: Campanie nationala de prevenire a consumului de droguri “Prea rebel sa...

Bucuresti: Campanie nationala de prevenire a consumului de droguri “Prea rebel sa fii condus”

DISTRIBUIȚI

111299 – 26062012Începând cu anul 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite se marchează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu.

Pentru marcarea acestei zile, Agenţia Naţională Antidrog a lansat Campania naţională de prevenire a consumului de droguri, cu accent pe substanţele noi cu proprietăţi psihoactive – „Prea rebel să fii condus!” – şi spotul video care o însoţeşte.

Obiectivul campaniei îl reprezintă conştientizarea asupra riscurilor consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. In acelasi timp, aceasta vizează sustinerea strategiilor complementare de petrecere a timpului liber, prin implementarea pe parcursul a nouă luni, a unei campanii naţionale media şi de promovare a serviciilor oferite de sistemul naţional integrat de prevenire şi asistenţă a consumatorilor de droguri.

Prin realizarea acestui proiect, Agenţia Naţională Antidrog şi-a propus şi informarea şi sensibilizarea populaţiei vulnerabile în legătură cu serviciile comunitare de asistenţă integrată (medicală, psihologică şi socială) destinate consumatorilor de droguri, numărul estimat de beneficiari ai acestei campanii fiind de aproximativ 5 milioane de persoane.

Perioadă de implementare este aprilie-decembrie 2012.

Grupul ţintă principal îl reprezintă populaţia din categoria de vârtsă 15 – 24 ani,iar grupul ţintă secundar, populaţia generală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.