Acasă Politic Bucuresti: „O intrare in insolventa a Oltchim este posibila in orice moment”

Bucuresti: „O intrare in insolventa a Oltchim este posibila in orice moment”

DISTRIBUIȚI

111147 – 21062012 – Urmatoarea mare companie de stat care ar putea cere insolbenta, dupa Hidroelectrica, este Oltchim Ramnicu Valcea, potrivit liderului de sindicat al intreprinderii, Mihai Diculoiu.

„Nu avem nicio hartie oficiala, insa exista o astfel de intentie la nivelul Oficiului pentru privatizare si al Ministerului Economiei”, a declarat Diculoiu, citat de Capital.

Sindicatul a anuntat ca va organiza un protest fata de aceasta actiune, saptamana viitoare, cand 200 de sindicalisti de la Oltchim se vor deplasa la Bucuresti si vor picheta timp de trei zile sediile Ministerului Economiei si ale PNL si PSD.

„In urma analizei, Sindicatul Liber Oltchim considera ca aceasta masura nu mai asigura conditiile de functionare a SC Oltchim in sistem integrat cu Rafinaria Arpechim Pitesti, nu mai garanteaza functionarea SC Oltchim, nu mai este posibila privatizarea rentabila si reala in interesul statului roman si al salariatiilor, dar asigura conditii pentru urgentarea falimentului societatii”, se arata in comunicatul sindicatului.

Diculoiu sustine ca problema companiei o reprezinta lipsa capitalului de lucru. „Exista o banca dispusa sa ne ofere un credit, insa au nevoie de o garantie ca Oltchimul va functiona in continuare si va putea plati creditul. Insolventa si reorganizarea nu rezolva aceste probleme si pentru noi inseamna falimentul. Nu mai vorbim de privatizare si celelalte hotarari luate pana acum, dar nepuse in aplicare”, a spus acesta.

Remus Vulpescu, seful OPSPI, nu a putut fi contactat, insa surse apropiate Ministerului economiei spun ca „o intrare in insolventa a Oltchim este posibila in orice moment”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.