Acasă Politic Cernavoda: Un reactor de Cernavoda s-a oprit vineri la pranz

Cernavoda: Un reactor de Cernavoda s-a oprit vineri la pranz

DISTRIBUIȚI

111211 – 22062012 – Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavoda s-a oprit automat vineri, la orele 11.43. Problemele sunt cauzate de niste vibratii la un generator.

Reactorul a iesit automat din functiune ca urmare a unor vibratii de natura necunoscuta, a anuntat directorul Dispeceratului Energetic National, Octavian Lohan, citat de Ziare.com

„Au fost niste probleme de vibratii la generator. Sunt niste protectii care sesizeaza problema si se deschide brusc intrerupatorul. Acum oamenii de la Cernavoda racesc apa grea fierbinte si o arunca in canal. Daca nu pot rezolva problema pana la orele 13.00, ne anunta ca sa vedem ce putem face”, a declarat Octavian Lohan.

La o ora de la oprirea reactorului, Romania a trecut la import de electricitate, pentru a suplini deficitul de energie. Acum, la Cernavoda functioneaza doar Reactorul 2 care are o putere de 700 MW.

Grupul din care face parte reactorul cu probleme s-a aflat intr-o revizie de o luna si jumatate, fiind repornit in urma cu numai cateva zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.