Acasă Politic Dosarul ”Trofeul Calitatii”, la final –

Dosarul ”Trofeul Calitatii”, la final –

DISTRIBUIȚI
nastase6

nastase6Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), la doi ani de închisoare cu executare în dosarul ”Trofeul calității”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru președinție din partea PSD.

Decizia, luată în unanimitate, este definitivă și urmează să fie pusă în executare.

Instanța a casat sentința din ianuarie prin care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare și, în rejudecare, a schimbat încadrarea juridică a faptei de care este acuzat.

„Se admite recursul pentru toț inculpații, se schimbă încadrarea juridică a faptei lui Adrian Năstase, dar se menține sentința de închisoare de doi pentru Adrian Năstase cu executare și interzicerea unor drepturi”, s-a pronunțat instanța.

În acelașii dosar, Irina Jianu a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, Marina Popovici – 5 ani de închisoare cu executare, Bogdan Popovici – 6 ani închisoare cu executare și Diana Gasparovici – 5 ani închisoare cu executare.

Fostul premier Adrian Năstase a susținut întotdeauna că dosarele sale sunt unele fabricate de DNA, ca urmare a unor comenzi politice venite din partea președintelui Traian Băsescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.