Acasă Politic Bruxelles: Barosso: “Romania s-a indepartat de marginea prapastiei”

Bruxelles: Barosso: “Romania s-a indepartat de marginea prapastiei”

DISTRIBUIȚI
barroso

111877 – 18072012 – „Evenimentele din Romania din ultimele trei saptamani au fost motiv de ingrijorare pentru Comisia Europeană. In fiecare stat membru, avem nevoie de respect pentru institutiile democratice si statul de drept. Evenimentele din Romania ne-au zdruncinat increderea. Luptele politice nu justifica subminarea principiilor democratice”, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, miercuri inainte de citirea raportului MCV pentru Romania si Bulgaria. Presedintele Comisiei Europene a afirmat ca „Romania s-a indepartat de pe marginea prapastiei”, insa a subliniat ca „e nevoie de continuarea monitorizarii”. „Am cerut sa existe un nou raport pentru Romania la sfarsitul anului, pentru a vedea in ce masura

problemele actuale au fost rezolvate”, a explicat Jose Manuel Barroso.

In ceea ce priveste raportul publicat miercuri, oficialul european a precizat ca acesta contine observaţii si recomandari pentru a asigura independenta justitiei, dar si pentru a restabili increderea investitorilor pe plan economic.

„Exista un principiu in tratat, al cooperarii oneste. Domnul Ponta a raspuns solicitarii mele. Imi doresc sa recunosc meritele domnului Ponta. Raportul recunoaste ca s-au inregistrat progrese in ultimii ani, dar contine si recomandari. 

Urmarirea recomandarilor va insemna un sistem judiciar mai solid, linistirea pieselor financiare”, a mai spus presedintele Comisiei Europene.

Este pentru prima oara, in cei cinci ani de monitorizare a Romaniei, cand presedintele Comisiei Europene tine o declaratie de presa despre Romania in deschiderea prezentarii raportului MCV. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.