Acasă Politic Bucuresti: Amenzi in cadrul acţiunii “Scutul padurii”

Bucuresti: Amenzi in cadrul acţiunii “Scutul padurii”

DISTRIBUIȚI

111917 – 19072012 – Ministerul Mediului şi Pădurilor anunţă că, în baza planului comun de acţiune susţinut alături de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi intitulat „Scutul pădurii”, Direcţia Control în Silvicultură din cadrul ministerului, împreună cu delegaţi ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare şi ai serviciilor de combatere a delictelor silvice ale inspectoratelor judeţene de poliţie Alba, Argeş şi Vâlcea, au efectuat controale în zilele de 17 şi 18 iulie a.c., la operatori economici specializaţi în prelucrarea primară a lemnului şi în depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase de pe raza celor trei judeţe.

            Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugurel Cozmanciuc, a declarat că: “Au fost vizate îndeosebi zonele afectate de tăierile ilegale de pădure din aceste judeţe. Obiectul controalelor l-a constituit verificarea provenienţei şi a trasabilităţii materialelor lemnoase”.

“În total au fost întocmite 20 procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice, aplicându-se amenzi în cuantum de 161.000 lei. Ca măsuri complementare s-a procedat la confiscarea fizică a volumului de 380 mc cherestea de răşinoase şi lemn rotund, precum şi la confiscarea contravalorică a unui volum de 411 mc cherestea de răşinoase şi 343 mc lemn rotund, în valoare totală de 206.000 lei, materiale lemnoase care nu au mai fost găsite la contravenienţi” a detaliat Corneliu Mugurel Cozmanciuc, asigurând totodată că aceste controale ale silvicultorilor şi poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare pentru a preveni tăierile ilegale de păduri. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.