Acasă Politic Bucuresti: Seful ANI: Este “cel mai dur” raport pe justitie de pana...

Bucuresti: Seful ANI: Este “cel mai dur” raport pe justitie de pana acum

DISTRIBUIȚI

111879 – 18072012 – Raportul pe justiţie dat publicităţii miercuri de Comisia Europeană este „cel mai dur” de până acum, atât din punct de vedere tehnic, cât şi politic, susţine preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu.

„Raportul arată că statul de drept este pus la îndoială, iar reformele de până acum nu sunt ireversibile şi sustenabile”, a spus Georgescu, la Digi 24.

Preşedintele ANI a subliniat că, în opinia lui, „este inacceptabil” ca România să fie atenţionată pentru a pune în aplicare decizii ale Curţii Constituţionale. „Este inacceptabil pentru valorile generale ale Uniunii Europene şi pentru un stat cu legi şi Constituţie”, a spus Georgescu.

Horia Georgescu a afirmat şi că raportul pe justiţie afectează „pe o durată lungă de timp şi iremediabil” procesul de aderare a României la Schengen. „Va trebui mult timp să recâştigăm acest ecart şi să ne recâştigăm credibilitatea”, a declarat Georgescu.

Preşedintele ANI a mai spus, răspunzând unei întrebări, că Olanda a avut anumite îndoieli atunci când s-a opus aderării României, iar acest raport pe justiţie nu face decât să îi dea dreptate.

Georgescu s-a referit şi la cazul parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Pâslaru, pentru care ANI a cerut Parlamentului revocarea din funcţie, însă Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis că aceştia nu se află în situaţie de incompatibilitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.