Acasă Politic Iasi: 2.400 de arme de tir confiscate in Vama Albita

Iasi: 2.400 de arme de tir confiscate in Vama Albita

DISTRIBUIȚI

112145 – 30072012 –În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost descoperite 2.400 arme de tir, pentru care transportatorul, un cetăţean din Republica Moldova, nu deţinea documentele necesare scoaterii lor din ţară.

Luni, în jurul orelor 11.00, la P.T.F.Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat la controlul de frontieră, conducând ansamblul de vehicule format din autocamion marca Daf şi remorcă marca Schmitz, in cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani.

Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit că o parte din marfa transportată constă în 2.400 arme de tir.

La faţa locului s-a prezentat o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Huşi şi S.T.P.F.Vaslui pentru cercetarea evenimentului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizaţie din partea Poliţiei de Frontieră, document pe care cel în cauză nu îl deţinea.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că transportă armele respective din Turcia în Ucraina şi că nu cunoştea faptul că pentru marfa transportată era necesară obţinerea unor autorizaţii speciale.

Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit celui în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Întreaga cantitate de arme a fost ridicată de poliţiştii de frontieră vasluieni în vederea continuării cercetărilor. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.