Acasă Politic SUA isi sporesc puterea navala in Golful Persic

SUA isi sporesc puterea navala in Golful Persic

DISTRIBUIȚI

111734 – 12072012 – SUA isi sporesc puterea navala in Golful Persic, drept raspuns la amenintarile oficialilor iranieni privind inchiderea stramtorii Ormuz in cazul in care sunt emise noi sanctiuni.

Raportul, aparut mai intai in presa americana, survine la mai putin de o luna dupa ce oficiali din Departamentul Apararii au detaliat, pentru New York Times, ca sunt introduse cu discretie, in Golful Persic, forte americane, intr-o incercare de a descuraja Iranul sa blocheze accesul strategic in zona, potrivit Ziare.com.

Potrivit celor mai noi rapoarte, detasarile din ultima vreme au ca scop sporirea prezentei militare americane in regiune si asigurarea Israelului ca problema nucleara iraniana este sub control.

Marina americana a detasat zeci de submarine fara pilot, recent achizitionate, care sunt specializate in descoperirea si distrugerea minelor subacvatice. Aceste submarine in miniatura sunt echipate cu o camera de luat vederi, un sonar si o incarcatura exploziva.

Pe langa submarine, armata americana a detasat in zona patru elicoptere MH-53 Sea Dragon si patru nave, care se alatura celor doua portavioane si un escadron de avioane de lupta F-22 care se aflau deja in regiune. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.