Acasă Politic Bucureşţi: Absolventii de Finanţe, cei mai căutaţi în următoarele şase luni

Bucureşţi: Absolventii de Finanţe, cei mai căutaţi în următoarele şase luni

DISTRIBUIȚI

112360 – 08082012 – Potrivit ultimului sondaj de opinie derulat de BestJobs observăm că studenţii şi absolvenţii unei facultăţi cu profil economic/financiar sunt cei mai căutaţi de angajatori.

Astfel, 35% dintre respondenţi au mărturisit că vor realiza angajări în domeniul Finanţe, în timp ce 29% sunt interesaţi de sectorulIT. Cele mai slabe perspective de angajare se anunţă în Sămătate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anunţat că vor recruta în perioada imediat următoare.

În ceea ce priveşte volumul recrutărilor, 47% dintre respondenţi nu cunosc încă numărul viitorilor angajaţi, în timp ce aproape 30% au menţionat că vor angaja doar pe poziţii cheie. 23% dintre respondenţi susţin însă ca vor avea un volum mare de angajări. Pentru aceste companii absolvenţii de facultate prezintă interesul cel mai ridicat, în proporţie de 66%, urmaţi de cei care au terminat doar liceul, 12%, în timp ce 55% dintre respondenţi susţin că nu contează pregătirea teoretică atât timp cât viitorul angajat are experienţa necesară.

La ora actuala, pe site-ul BestJobs sunt active peste 16.000 de locuri de muncă, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se în domeniile Vânzări, IT, Servicii, Finanţe şi Inginerie. La mare căutare se află persoane cu un nivel al experientei entrz-level (75 la sută) şi fără experienţă (63 la sută), în timp ce pentru candidaţii cu mai mulţi ani experienţă sunt valabile 39% dintre anunţuri, iar pentru cei cu experienţă în management 27 la sută dintre acestea. De notat este faptul că un loc de muncă se poate ragăsi pe mai multe nivele de experienţă.

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participanţii la sondaj susţin că nu este important dacă angajatul a absolvit sau nu o facultate în domeniul în care vrea să lucreze, în timp ce 100% dintre aceştia afirmă ca nu vor respinge candidaţii care au absolvit o universitate particulară.

Studenţii au şi ei mari şanse să îşi găsească un loc de muncă în intervalul următor. Astfel, 35% dintre respondenţi sunt deschişi să angajeze studenţi sau persoane fără experienţă, în timp ce 17% dintre aceştia nu vor angaja decât studenţi în ani terminali, iar alţi 17% vor angaja persoane fără experienţă doar ca stagiari sau interni.

Şi pentru răsplătirea angajaţilor şi a eforturilor depuse de aceştia, 55% dintre angajatori intenţionează ca în viitorul apropiat să ofere programe de training sau teambuilding.

Sondajul a fost derulat pe site-ul BestJobs în iulie 2012, pe un eşantion de 84 de companii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.