Acasă Politic Bucuresti: Eckstein Kovacs Peter, autodenunt la DNA

Bucuresti: Eckstein Kovacs Peter, autodenunt la DNA

DISTRIBUIȚI

112802 – 29082012 – Fostul senator UDMR Eckstein Kovacs Peter a fost audiat, miercuri, la DNA, privind retrocedari care figureaza intr-un dosar intocmit de procurorii anticoruptie. Retrocedarea in cauza este cea a cladirii colegiu din Sfantul Gheorghe

catre Episcopia reformata a Ardealului, care, in opinia procurorilor, a fost efectuata in mod ilegal.

Procurorii au demarat o ancheta in acest caz, retrocedarea fiind considerata ilegala de o prima instanta. Justitia a decis intoarcerea imobilului in patrimoniul autoritatilor locale, insa acestea nu o doresc.

Eckstein Kovacs a declarat, dupa audieri, ca a venit pentru a cere clarificarea rolului sau in acest dosar, spunand ca daca retrocedarea va fi declarata ilegala, atunci va suporta consecintele legale.

„Am venit la DNA sa depun o sesizare prin care solicit sa se clarifice rolul meu in calitate de fost ministru pentru minoritati la restituirea Colegiului Miko din Sfantul Gheorghe Bisericii Reformate. In perioada 1999-2000, am fost ministru care avea atributia de a propune Guvernului ce imobile sa se restituie minoritatilor nationale. Eu am fost cel care a promovat HG 1334 din decembrie 2000 in care am inclus acest colegiu national. Trei oameni care au facut parte din comisia de retrocedare sunt in fata instantei. Cei care au promovat actul normativ nu raspund? Vin si solicit sa se faca clar daca aceasta retrocedare a fost legala sau nelegala si atunci urmeaza sa suport rigorile legii”, a declarat Eckstein Kovacs.

Fostul senator considera ca, din moment ce retrocedarea a trecut de Guvern, automat a fost una legala. 

„Am actionat legal. Vreau sa nu pluteasca deasupra mea acest fapt. Vreau sa vad pozitia DNA”, a mai spus Eckstein Kovacs. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.