Acasă Politic Bucuresti: Peste 500 de hectare de vegetatie cuprinse de flacari in ultimele...

Bucuresti: Peste 500 de hectare de vegetatie cuprinse de flacari in ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI

112672 – 23082012 – În ultimele 24 de ore, 728 de pompieri militari, alături de pompieri civili, jandarmi, poliţişti şi angajaţi ai ocoalelor silvice, au intervenit pentru stingerea a 109 incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier şi pentru supravegherea zonelor afectate

din 34 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Incendiile au cuprins aproximativ 535 de hectare, din care 490 de vegetaţie uscată,l potrivit informaţiilor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul izbucnit marţi, 21 august a.c., pe raza localităţii Sălătrucu, Muntele Frunţii, Punctul Dosul Frunţii, judeţul Argeş, a fost stins, în zonă rămânând pentru supraveghere mai mulţi angajaţi ai ocolului silvic. Focul a distrus două hectare de vegetaţie uscată şi buturugi, fiind declanşat de o ţigară aruncată la întâmplare.

            În acelaşi judeţ, în zona golului alpin din Muntele Podeanu, peste 60 de pompieri militari, silvicultori şi pompieri civili continuă intervenţia de limitare a propagării incendiului şi de lichidare a focarelor existente. Au fost afectate de incendiu aproximativ 20 hectare de vegetaţie uscată, jnepeniş şi puieţi de brad crescuţi răzleţ pe păşunea alpină. În prezent, se manifestă focare izolate la vegetaţie pe aproximativ 2 hectare, ca urmare a intensificării curenţilor de aer din zonă. Incendiul este limitat, iar pe timpul nopţii s-a organizat supravegherea permanentă a zonei afectate cu efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş, campate pe munte.

Şi în cursul zilei de astăzi continuă intervenţia de stingere a incendiului de fond forestier izbucnit marţi, 21 august în judeţul Harghita, zona Kovacs Peter, pe teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni, pe o parcelă aparţinând de Fondul forestier de Stat – Ocolul Silvic Miercurea-Ciuc. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 20 ha de arboret tânăr (molid de 15 ani) şi vegetaţie uscată. Pentru lichidarea acestuia, au intervenit în cursul zilei şi nopţii trecute 13 pompieri militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Gheorgheni, 17 lucrători silvici din cadrul Ocoalelor Silvice Miercurea-Ciuc, Tulgheş şi Gheorgheni, 8 pompieri voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Gheorgheni şi Lăzarea, precum şi 6 cetăţeni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.