Acasă Politic Rosia Montana: Ziua Minerului la Rosia Montana, in special pentru cautatorii de...

Rosia Montana: Ziua Minerului la Rosia Montana, in special pentru cautatorii de aur

DISTRIBUIȚI

112796 – 29082012 – Duminică, 2 septembrie, începând cu orele 12.00, pe stadionul „Minerul” din Roşia Montană, se va desfăşura „Ziua Minerului„, un eveniment dedicat, în special, căutătorilor de aur. Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul local Roşia Montană

în parteneriat cu Gold Corporation Roşia Montană.

Toţi cei prezenţi se vor putea bucura de excursii gratuite, competiţii sportive, spectacole folclorice şi multe alte surprize pregătite de organizatori.

Cei care doresc vor avea parte de vizite ghidate gratuite în Roşia Montană în intervalul orar 10.00 –17.00.

Pentru vizită la carieră şi la staţia pilot de euprare a apelor acide, înscrieri şi plecări se fac de la Centrul de Informare al Proiectului Roşia Montană, din Piaţa Veche. Exploatarea la suprafaţă în cariera Cetate s-a desfăşurat în perioada 1971- 2006, iar după închidere zona nu a fost ecologizată aşa că vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu încalţăminte adecvată. În premieră în România, staţia testează două tehnologii pentru curăţarea apelor acide care se scurg din vechiile galerii miniere.

Galeria Cătălina – Monuleşti este un alt obiectiv de interes care păstrează urme de exploatare din toate epocile istorice. În trecut, aici a fost descoperit întâmplător cel mai mare lot de tăbliţe cerate romane. Înscrieri şi plecări se fac de la Galeria Cătălina – Monuleşti.

Un tur al caselor din Roşia Montană restaurate sau aflate în curs de restaurare, se poate face cu înscrieri şi plecări de la Expoziţia Aurul Apusenilor din Piaţa Veche.

Seria manifestărilor de pe stadionul „Minerul” cuprinde un campionat de fotbal, meciuri demonstrative de rugby şi o petrecere în stil mineresc, protagonişti fiind interpreţii Mirela Petrean, Tinu Veresezan, Ionela Moruţan, Adi Balint, Mirela Mănescu, Nelu Şopterean, Grupul Instrumental „Dor”, „Copiii de Aur”, Corul minerilor, Deepcentral şi Puya. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.