Acasă Politic Targu Jiu: Ponta: Basescu va ajunge sa fie urat precum Ceausescu

Targu Jiu: Ponta: Basescu va ajunge sa fie urat precum Ceausescu

DISTRIBUIȚI

112527 – 16082012 – Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi, la Târgu Jiu că preşedintele suspendat Traian Băsescu va ajunge să aibă parte de aceeaşi ură de care a avut parte Nicolae Ceauşescu dacă anchetele Parchetului General împotriva celor care au votat la referendum nu încetează.

„Da, fac un apel către domnul Băsescu să înţeleagă că cei 8,5 milioane de români care au votat împotriva lui dacă se mai şi trezesc anchetaţi pentru asta îl vor urî cum l-au urât pe Ceauşescu şi poate cu ultima resursă de raţiune preşedintele suspendat înţelege acest apel”, a precizat Ponta. Totodată, prim – ministrul a amintit episodul alegerilor din Neamţ din 2011 care au fost fraudate, dar nu a existat nicio anchetă demarată.

„Nu intervine nimeni în independenţa justiţiei şi nici nu va interveni. Dar independenţa presupune şi faptul că îi ancheteze pe toţi, nu doar pe cei de la USL, ori sunt convins că aşa vor face. Nu pot decât să îmi amintesc de faptul că anul trecut la Neamţ au fost nişte alegeri, evident fraudate, e adevărat, de cei de la PDL, cu bani daţi, cu liste, cu poliţişti, cu structuri deconcentrate. N-am auzit de o singură anchetă”, a mai menţionat aceasta.

El l-a acuzat pe preşedintele suspendat Traian Băsescu că a cerut anchetarea celor care au votat la referendum şi l-a întrebat pe acesta – retoric – dacă îşi doreşte să conducă o ţară în care 8,5 milioane de români sunt anchetaţi.

„Acum, pentru că preşedintele suspendat a vorbit şi a cerut în mod imperativ să fie anchetaţi cei 8,5 milioane de români, văd că asta se întâmplă şi apelul meu a fost şi va fi în continuare către preşedintele suspendat domnul Băsescu, dacă cumva domnia sa îşi doreşte şi văd că îşi doreşte foarte mult chiar dacă oamenii nu îl mai vor – e ca în Lăpuşneanu – el îi vrea, el vrea să fie în funcţie, dar vrea să fie în funcţie preşedinte peste o ţară de 8,5 milioane de români anchetaţi, doar pentru că au votat împotriva lui. Cred că data viitoare vor veni 10 milioane care vor vota împotriva lui. Ce ţară vrea să conducă Traian Băsescu ca preşedinte? Ţară celor care dacă votează contra lui sunt anchetaţi? Aşa încât mă aştept la domnul Băsescu, dacă cu adevărat îşi doreşte să redevină preşedinte aşa pe uşa din spate sau la masa verde cum a zis el – a zis că el nu vrea să mai fie preşedinte la masa verde – văd că acum vrea la orice masă, numai să fie”, a adăugat premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.