Acasă Politic Bruxelles: Corina Cretu: Congresul PES – startul unui efort major de redare...

Bruxelles: Corina Cretu: Congresul PES – startul unui efort major de redare a increderii cetatenilor in viitorul UE

DISTRIBUIȚI

113546 – 28092012 – Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a declarat – in cadrul reuniunii Presedintiei Partidului Socialistilor Europeni (PES),

care a precedat vineri, la Bruxelles, deschiderea lucrarilor Congresului PES – ca acesta trebuie sa reprezinte startul afirmarii mai raspicate a viziunii progresiste care sa raspunda onest asteptarilor cetatenilor europeni si sa le redea increderea in viitorul comun.

„Intr-o Uniune Europeana captiva inca a cinismului politicianist si a celui bancar, cel mai grav efect al crizei de solutii a dreptei in fata recesiunii este pierderea increderii cetatenilor si risipirea sperantelor intrupate de Europa Unita”, a subliniat Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a precizat ca „acest congres are loc intr-un moment in care perspectiva aprofundarii integrarii europene este subminata de lipsa de sustinere populara. De la Bruxelles si Berlin, cetatenilor Uniunii li se explica nevoia de mai multa Europa, li se vorbeste despre o federatie de state-natiune, in vreme ce procesul decizional este blocat de competentele restranse ale institutiilor UE. Fortele populist-extremiste speculeaza prapastia dintre realitate si demagogia unei drepte ce si-a dovedit limitele in materie de guvernare. A inceput sa se extinda solutia in extremis a formarii de guverne de mare coalitie, peste barierele ideologice, pentru a feri orientarea pro-europeana a unor state membre de amenintarea extremelor. Criza economica se dovedeste un fenomen de durata, pentru care nu exista solutii-miracol. Iar redresarea va fi un proces lung si dureros pentru cetatenii deja impovarati de austeritate”, a precizat Corina Cretu.

Vicepresedintele social-democrat a declarat ca PSD se confrunta cu asemenea probleme, inaintea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, pe care spera ca USL sa le castige, in vederea aplicarii programului de relansare economica si creare de locuri de munca. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.