Acasă Politic Bucuresti: Adrian Nastase, scos din inchisoare

Bucuresti: Adrian Nastase, scos din inchisoare

DISTRIBUIȚI

112901 – 03092012 – Fostul premier Adrian Nastase a fost adus luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde s-a discutat contestatia procurorilor

DNA in cazul achitarilor din dosarul ”Matusa Tamara” si pe cea in anulare formulata de fostul premier in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in “Trofeul Calitatii”.

Nastase nu purta catuse și a fost intampinat cu aplauze, in sala de judecata, de fiul sau, Andrei Nastase, de catre secretarul Consiliului National al PSD Codrin Stefanescu si de catre mai multi simpatizanti. 

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecata in cazul contestatiilor facute in dosarele Matusa Tamara si Trofeul Calitatii ale fostului premier.

In primul dosar, procurorii anticoruptie au facut recurs impotriva deciziei unui complet de trei judecatori al aceleiasi instante care a dispus achitarea lui Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi, deferiti justitiei pentru fapte de coruptie.

In dosarul Trofeul Calitatii, in care Nastase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci judecatori de la instanta suprema, fostul premier a introdus o contestatie in anulare ce vizeaza mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instantele anterioare care au judecat acest caz.

Dosarele au ca termen ziua de luni, iar Adrian Nastase trebuie sa fie prezent in fata judecatorului in ambele cazuri, potrivit normelor procedurale penale in vigoare.

Intrebat de ziaristi ce asteptari are de la acest process, fostul prim-ministru nu a dat un raspuns categoric, însă a spus că in ceea ce priveste acomodarea cu inchisoarea, „e greu sa te obisnuiesti. Sper sa treaca”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.