Acasă Politic Bucuresti: Interdictia de a parasi tara pentru Blejnar si Comanita a fost...

Bucuresti: Interdictia de a parasi tara pentru Blejnar si Comanita a fost prelungita

DISTRIBUIȚI

112970 – 05092012 – Procurorii DNA au decis, miercuri, prelungirea cu 30 de zile a interdictiei de a parasi tara dispusa in cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar si in cel al fostului sef al Vamilor Viorel Comanita. Cei doi, cercetati intr-un caz

privind o evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, s-au prezentat miercuri dimineata la DNA, ei luand la cunostinta de masura dispusa, care poate fi contestata in instanta.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, in 20 august, contestatia depusa de fostul presedinte ANAF Sorin Blejnar la prelungirea masurii de a nu parasi tara pe o perioada de 22 de zile. Cu o saptamana in urma, procurorii DNA ii adusesera la cunostinta lui Blejnar ca i-au prelungit interdictia de a parasi tara pentru inca 22 de zile. La sfarsitul lunii iulie, Blejnar a solicitat ridicarea interdictiei de parasire a tarii, insa recursul a fost respins.

Potrivit DNA, in perioada mai 2011-iulie 2012, Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, a acordat sprijin unui grup infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare. 

El este cercetat intr-un dosar in care mai sunt anchetati fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu, omul de afaceri Radu Nemes si alte persoane, acuzati de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.