Acasă Politic Bucuresti: MAE: Majoritatea statelor UE sustin ferm aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Bucuresti: MAE: Majoritatea statelor UE sustin ferm aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

DISTRIBUIȚI

113349 – 21092012 – Majoritatea statelor membre continua sa sustina ferm aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Olanda si Germania aratand ca asteapta pentru luarea deciziei raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare

din decembrie al Comisiei Europene, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, citat de Euractiv.ro. AFP relata marti, citand surse diplomatice, ca Germania, Olanda si Belgia se opun aderarii Romaniei la Schengen in acest moment invocand indoielile cu privire la vointa Guvernului roman de a respecta statul de drept.

„Pozitia Olandei este deja cunoscuta, oficiali de la Haga aratand ca pentru luarea deciziei vor astepta raportul Comisiei Europene din decembrie privind Romania. O pozitie similara a fost exprimata si de Germania”, se evidentiaza intr-o pozitia MAE.

De asemenea, MAE informeaza ca Belgia si-a exprimat sustinerea pentru aderarea Romaniei, cu prilejul vizitei premierului Victor Ponta la Bruxelles, de la inceputul saptamanii.

Potrivit MAE, „din contactele diplomatice avute a rezultat ca majoritatea statelor membre continua sa-si exprime sprijinul ferm pentru aderarea Romaniei, considerand acest pas firesc si meritat. Romania isi mentine obiectivul legitim de a adera la Spatiul Schengen si va continua demersurile necesare in aceasta directie, pe baza formulei de compromise franco-germane vizand aderarea in doua etape”.

Totodata, MAE informeaza ca, impreuna cu celelalte institutii cu responsabilitati in domeniu, va continua dialogul cu partenerii europeni in vederea obtinerii unei decizii pozitive in acest sens. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.