Acasă Politic Bucuresti: Ponta, autodenunt catre DNA

Bucuresti: Ponta, autodenunt catre DNA

DISTRIBUIȚI
ponta12

113062 – 10092012 – Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, în debutul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului, că în cursul zilei va semna autodenunţul către DNA în care recunoaşte că a îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

„Aici trebuie să luăm decizii politice şi prima decizie politică este accea de a avea o reacţie la o acţiune politică declanşată de către DNA împotriva celor care au votat la referendum. Cred că este corect – eu unul am recunoscut, bănuiesc că veţi recunoaşte şi dumneavostră faptul că am îndemnat oamenii să vină la referendum”, a spus Ponta în prima parte a şedinţei BPN, la care presa a avut acces.

Preşedintele PSD a precizat că recunoaşte şi „fapta gravă” pe care a comis-o în sensul în care a mers la vot şi a votat „Da”, respectiv pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu: „Cred că e corect să fim cu toţii cercetaţi pentru aceste fapte cumplite care în mod normal – sigur, într-o ţară democratică – ar fi numite acţiune de campanie electorală. La noi, nerespectând acest drept constituţional de a face campanie, se consideră foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obţine foloase necuvenite nepatrimoniale constând în voturi bănuiesc că este o infracţiune comisă de toţi politicienii din lume”.

Ponta a arătat că va semna autodenunţul către DNA în cursul zilei de luni. „Eu azi o să semnez autodenunţul către DNA, spunând foarte clar faptele pe care le-am comis. Bănuiesc că şi dumneavoastră, ceilalţi, care, în egală măsură cu noi, aţi îndemnat oameni să vină la vot”, a mai spus Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.