Acasă Politic Bucuresti: Ponta: “Vom avea mai multi parlamentari decat avem acum”

Bucuresti: Ponta: “Vom avea mai multi parlamentari decat avem acum”

DISTRIBUIȚI

113155 – 13092012 – Premierul Victor Ponta sustine ca legea in baza careia se vor desfasura alegerile parlamentare „este o varianta gresita”, iar una dintre consecinte va fi ca numarul parlamentarilor va creste dupa scrutin.

„Decizia Curtii Constitutionale este foarte clara. Nu putem sa modificam legislatia cu sase luni inainte de alegeri. Deci e foarte clar ca alegerile parlamentare din 9 decembrie se desfasoara pe legislatia in vigoare”, a spus prim-ministrul, miercuri, la Palatul Victoria.

Victor Ponta a adaugat ca are „o opinie si politica si guvernamentala referitoare la faptul ca aceasta lege este o varianta gresita”.

„Nu doar pentru ca se va intampla ce s-a intamplat in 2008: cel care castiga colegiul sta acasa, iar cel care pierde vine in Parlament. Mai mult, a doua hiba a acestei legi este aceea ca vom avea mai multi parlamentari decat avem acum”, a spus Ponta.

Premierul si-a argumentat afirmatia prin faptul ca „USL castigand foarte multe colegii cu peste 50%, pentru PDL si PP-DD va trebui sa existe o compensare si se vor da practic mandate in plus”.

„Deci pe un colegiu va fi un parlamentar USL ales cu peste 50% si un parlamentar de la PDL sau PD-DD, ceea ce este o greseala”, a adaugat seful executivului.

„Nu o sa inteleg niciodata de ce PDL s-a opus ideii de a schimba aceasta lege gresita”, a conchis Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.