Acasă Politic Graham Watson: „In orice alt stat european Basescu ar fi fost demis”

Graham Watson: „In orice alt stat european Basescu ar fi fost demis”

DISTRIBUIȚI

113154 – 13092012 – Presedintele liberal-democratilor europeni (ELDR), europarlamentarul Graham Watson, a declarat, miercuri seara, ca in orice alt stat european Traian Basescu ar fi fost demis dupa referendum.

„Nu am spus ca doamna Reding si Barosso au facut lobby pentru Basescu. Ceea ce am spus eu a fost ca in calitate de membri ai aceluiasi partid ei au auzit doar partea lui Basescu. Cred, asa cum a evidentiat si Emil Constantinescu, ca exista un caz foarte solid pentru a considera actuala pozitie a lui Basescu drept ilegala. In niciun alt stat european nu exista pragul. In orice alt stat european Basescu ar fi fost demis si treceam la noi alegeri”, a declarat Watson, la Antena 3. 

Watson s-a aratat surprins ca, in ciuda faptului ca 7,5 milioane de romani au votat impotriva sa, Traian Basescu inca se simte indreptatit sa ramana in functie. 

„Eu am avut o pozitie critica fata de Reding pentru ca a folosit expresia lovitura de stat. Nu cred ca a avut loc o lovitura de stat. A exista presiune din partea lui Barroso. Trebuie sa fie foarte atent sa reprezinte intreaga Europa si nu doar partidul majoritar”, a mai spus acesta. 

Parlamentul European a dezbatut miercuri, la Strasbourg, situatia politica din Romania. Dezbaterea a fost solicitata de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte PDL si UDMR Au mai luat cuvantul comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, presedintele liberal-democratilor europeni (ELDR), Graham Watson, liderul european al socialistilor, Hannes Swoboda, dar si europarlamentari romani, precum Cristian Preda, Catalin Ivan, Monica Macovei,Corina Cretu, Renate Weber si Corneliu Vadim Tudor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.