Acasă Politic Bucuresti: Crin Antonescu: “A fost o zi buna, pentru ca discutia din...

Bucuresti: Crin Antonescu: “A fost o zi buna, pentru ca discutia din PE nu s-a mai purtat pe o singura voce”

DISTRIBUIȚI

113153 – 13092012 – Dezbaterea de miercuri din Parlamentul European (PE) pe tema situatiei politice din Romania a avut si o parte buna, intrucat au aparut si voci contrare curentului, considera presedintele PNL, Crin Antonescu.

„Va impartasesc deprimarea in raport cu raportarea la Romania, dar ziua de azi a fost o zi buna, pentru ca discutia din PE nu s-a mai purtat pe o singura voce, cred ca si parlamentarii romani si cativa lideri de opinie importanti in frunte cu Watson, Swoboda, au aratat ca nu toata lumea in Europa cumpara minciuna vanduta de la Bucuresti”, a spus Antonescu, miercuri seara, la Romania Tv.

Antonescu este de parere ca dezbaterea din PE a reusit sa nuanteze opinia fata de Romania si i-a pus „in cauza” pe Viviane Reding si Jose Manuel Barosso. 

„Pana la urma, din tot scandalul international in jurul Romaniei, astazi am asistat la o dezbatere in care au aparut nuante, lucruri adevarate si care n-a mai fost doar o dezbatere care sa puna doar Romania in cauza, ci pe portiuni a pus in cauza pe doamna Reding, pe Barroso, pe cei care au vorbit despre Romania partinitor”, a afirmat acesta.

Antonescu a explicat ca „avem pe de o parte un discurs iresponsabil si profund daunator, despre o lovitura de stat, despre politicieni iresponsabili, adica eu si domnul Ponta si partidele noastre, care a vorbit despre anti-occidentalismul nostru; pe de alta parte avem celalat discurs, care la randul sau nu descrie o situatie fericita.

In fond si noi, chiar daca nu la UE am parat, noi credem aici in tara ca se da un atac la statul de drept, ca institutii care ar trebui sa fie independendente s-au transformat intr-un fel de partide sau comandouri politice”.

In fine, crede Antonescu, aceasta tendinta ar trebui sa conduca la „o restabilire a raporturilor normale cu Romania”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.