Acasă Politic Rusia doteaza cu tehnica noua fortele militare dislocate in Republica Moldova

Rusia doteaza cu tehnica noua fortele militare dislocate in Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

112979 – 05092012 – Federaţia Rusă a început reechiparea planificată a fortelor militare de ocupatie ruse dislocate în raioanele de est ale Republici Moldova, transmite Romanian Global News. Astfel, primul lot de camioane Ural – 4320

a ajuns deja pe teritoriul controlat de separatistii pro rusi, urmand ca pe parcursul lunii septembrie, sa fie aduse încă 20 de maşini.

Presa rusă notează că autovehiculele noi, în primul rând, sunt destinate pentru transportarea trupelor şi echipamentelor militare ruse dislocate în regiunea separatista.

Dotarea fortelor de ocupatie ruse a fost anuntata de actualul “reprezentant special pentru Transnistria” al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin care urmare a declaratiilor sale extremiste a fost recompensat fiind numit în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al corporaţiei Rosatom. Decretul în acest sens a fost semnat marţi de Preşedintele rus Vladimir Putin, se spune pe pagina electronică a Corporaţiei.

Corporaţia de Stat pentru Energie Atomică „Rosatom” gestionează toate activele nucleare ale Federaţiei Ruse, atât industria nucleară civilă, cât şi sisteme de arme nucleare. Printre cele mai importante funcţii ale acestei corporaţii se numără asigurarea securităţii naţionale (“descurajarea nucleară”), siguranţa nucleară şi radiologică a ţării, dar şi dezvoltarea reţelelor energetice nucleare.

Consiliul de Supraveghere al corporaţiei Rosatom este organul suprem de conducere al acestei organizaţii. Printre funcţiile sale se numără aprobarea strategiei Rosatom, programelor de lucru, planurilor financiare, raporturilor anuale, numeşte şi revocă membrii consiliului Rosatom. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.