Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu: „Statele Unite ale Europei reprezinta solutia corecta pentru Europa”

Bucuresti: Traian Basescu: „Statele Unite ale Europei reprezinta solutia corecta pentru Europa”

DISTRIBUIȚI

114005 – 18102012 –  „Un efect pervers al incercarilor noastre de solutionare a crizei actuale este acela al amplificarii miscarilor populiste. Aceste manifestari, pe fondul unei incapacitati de a oferi solutii cetatenilor nostri,

constituie o amenintare mai ales la adresa fundamentelor democratice ale societatilor noastre”, a declarat Traian Basescu, miercuri seara, in cadrul Congresului PPE, desfasurat in Bucuresti.

„Consider ca adancirea proiectului european este de natura sa permita depasirea de durata a crizei. Statele Unite ale Europei reprezinta, in opinia mea, solutia corecta pentru Europa”, a completat presedintele Romaniei. 

Seful statului s-a declarat un „adept hotarat” al unei Europe integrate, mai ales in contexul european si international complex, caracterizat de provocari fara precedent, marcat de criza datoriilor suverane, o slaba crestere economica, o crestere a ratei somajului si raspandirea populismului si radicalismului politic. 

„Prelungirea crizei economice si sociale genereaza o criza politica de incredere, manifestata in noi manifestari in state membre. Aceasta lipsa de incredere este mai grava si necesita o mobilizare de resurse imediata, la scara intregii UE”, a spus presedintele Romaniei. „Criza indeamna la reflectie: este momemtul unui salt inainte in realizarea proiectului european sau este preferabila avansarea graduala, cu pasi marunti? Viitorul nostru consta in mai multa Europa, dar si o mai buna Europa, prin integrarea in ritm accelerat”, a adaugat Traian Basescu – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.