Acasă Politic Italia: Seful DRP s-a intalnit cu mediul asociativ romanesc din Catania

Italia: Seful DRP s-a intalnit cu mediul asociativ romanesc din Catania

DISTRIBUIȚI

113582 – 01102012 – În cadrul vizitei pe care o efectuează în Italia în perioada 28 septembrie – 4 octombrie 2012, delegaţia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a participat sâmbătă, 29 septembrie, la o întâlnire cu mediul asociativ românesc din zona Catania, precum şi cu reprezentanţi ai mediului bisericesc românesc. Această întrevedere a fost organizată şi găzduită de Consulatul României la Catania, care s-a implicat activ în medierea relaţiei dintre asociaţiile româneşti din Italia şi autorităţile de la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat Natalia Intotero i-a încurajat pe reprezentanţii asociaţiilor româneşti să îi susţină pe membrii marcanţi ai comunităţii în vederea afirmării politice şi sociale în structurile organizaţionale locale şi să demareze demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în scopul valorificării potenţialului de competenţă al elitelor comunităţilor româneşti în cadrul reţelelor de mediatori interculturali.

Secretarul de stat a subliniat rolul pe care comunităţile româneşti din afara ţării îl joacă în promovarea imaginii României, precum şi disponibilitatea DRP de a sprijini asociaţiile româneşti din zona Catania în eforturile lor de a păstra şi promova identitatea culturală, lingvistică şi religioasă a comunităţii româneşti de aici. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.