Acasă Politic Leonard Orban află marţi dacă pleacă la Curtea Europeană de Conturi

Leonard Orban află marţi dacă pleacă la Curtea Europeană de Conturi

DISTRIBUIȚI

114082 – 22102012 –  Plenul Parlamentului European (PE) va vota, marţi, la Strasbourg, candidatura ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru un post de membru al Curţii Europene de Conturi.

Orban a primit aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a PE pe 26 septembrie.

Potrivit agendei de lucru a Parlamentului European, votul în privinţa lui Orban, candidat al României, propus de premierul Victor Ponta pentru postul respectiv, va avea loc marţi seară, într-o şedinţă care va începe la 18.00, ora locală (19.00 ora României).

Votul din plenul PE este decisiv în privinţa ocupării de către Orban a postului de la Curtea Europeană de Conturi din Luxemburg, în condiţiile în care avizul Comisiei de Control Bugetar este consultativ. Votului din plenul PE îi urmează şi o validare de către Consiliul European, însă aceasta reprezintă doar o formalitate. Consiliul European nu trece de obicei peste votul din plenul PE.

Orban a confirmat săptămâna trecută că nu a renunţat la candidatura pentru funcţia de la Curtea Europeană de Conturi, arătând că poartă în continuare consultări cu „foarte mulţi actori” privind votul din plenul Parlamentului European.

În cazul respingerii candidaturii lui Leonard Orban, România nu pierde postul respectiv, fiind însă necesară reluaarea procedurii de nominalizare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.