Acasă Politic Bucuresti: Morar, atac la Irimie

Bucuresti: Morar, atac la Irimie

DISTRIBUIȚI

114824 – 22112012 – Fostul şef al DNA Daniel Morar l-a atacat dur pe procurorul Ioan Irimie, propus pentru şefia procurorilor anti-corupţie. Prim adjunct al Procurorului General al PICCJ, Daniel Morar,

l-a desfiinţat pe cel care ar urma să-i ia locul în fruntea DNA.

Morar i-a reproşat lui Irimie, în timpul audierii la CSM, lipsa de activitate. „Câte rechizitorii aţi făcut în ultimul an?”, l-a întrebat Morar pe Irimie. Răspunsul nu a fost deloc în avantajul său. „Niciunul. Am realizat activităţile şi dosarele care mi-au fost repartizate. Într-adevăr nu am avut posibilitatea ca în cursul anului 2012 să finalizez cu rechizitoriu”, potrivit Realitatea Tv

Replica lui Daniel Morar l-a desfiinţat pur şi simplu pe Irimie. „Când faci 4 rechizitorii în 3 ani, nu văd cum ai putea mobiliza pe alţii. Cum ar arăta statistica DNA pe acest an, cu oameni care au lucrat în ritmul domnului Irimie? Zero barat..

„Eu am facut cererea de revocare, eu v-am delegat, am fost inconsecvent în ceea ce vă priveşte. Dar una e să fii şef la DNA, şi alta e să fii procuror în DNA”, a declarat Daniel Morar, şef al DNA timp de şapte ani, până în 2 octombrie 2012.

Daniel Morar a punctat aspecte din activitatea pofesională a lui Irimie după ce acesta nu a putut da date despre procentul de achitări în dosarele DNA, având în vedere că în proiectul de management candidatul a notat faptul că vrea ca numărul de casări să fie diminuat.

Deşi în raportul de activitate pe anul trecut al DNA este consemnat faptul că zece la sută din cauzele instrumentate de procurorii anticorupţie au primit soluţii de achitare, Ioan Irimie a afirmat că cifra este de 20%.

De asemenea, Irimie nu putut lămuri aspecte legate de cauzele privind fraudarea bugetului UE sau care ar fi abordările pentru a soluţiona acest gen de dosare.

În acest context, Daniel Morar a indicat vulnerabilităţile DNA pe domenii privind fraudrea proiectelor europene sau pe achiziţii publice – prezentate de Ioan Irimie drept priorităţi ale sale.

Despre statistica prezentată de Irimie, Morar a spus că e bună ca banc.

Morar a arătat că în anul 2004 la DNA Cluj s-au făcut doar şase rechizitorii, iar în 2005 unul, acesta fiind şi motivul pentru care l-a revocat din funcţia de şef al serviciului teritorial pe Irimie. Morar a adăugat că în 2006, după plecarea lui Irimie, DNA Cluj a soluţionat 18 rechizitorii, iar anul următor 25. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.